Nieuwsberichten

Submitted by webmaster on wo, 10/26/2016 - 21:21

Nieuwsberichten van ski vereniging Drenthe

Reacties

Reactie

We gaan skiën! dat doen we elke week, alleen op 5 februari willen dat in het Sauerland doen op echte sneeuw. Leden van ski vereniging Drenthe kunnen zich aanmelden bij info@skidrenthe.nl. Er worden briefjes en mails verspreid zodat alle leden zich kan aanmelden.
Vertrek uit Emmen 05.30
Aankomst in Emmen rond 20.00
Leden kunnen gratis mee, introducés moeten een kleine bijdrage betalen.
Materiaal en eten/drinken mag je zelf verzorgen.

Alles is natuurlijk wel sneeuw en weder dienende. Als het niet door gaat gaan we gewoon op de baan van Molecaten skiën. Daar kan je altijd terecht.

Reactie

Nog een maandje en dan is het al weer oktober en gaat het nieuwe seizoen weer starten. Er word nog hard gewerkt aan de laatste puntjes. Voor de skiërs en snowboarders, we gaan hoogst waarschijnlijk op 1 oktober van start.

Reactie

In de voorlopige agenda stond dat we op 15 december de midwinternacht ski avond gaan organiseren. Dat is het toch zaterdag 16 december geworden. Op vrijdag bleek de baan al bezet dus moesten we uitwijken. Geef je nog snel even op.

Reactie

Ja Ja, de eerste sneeuw is al weer gevallen in de alpen. Teken voor het bestuur en ski/snowboard leraren om zich klaar te maken voor het nieuwe seizoen. We hebben alvast een voorlopige agenda gemaakt. Die staat nu op de website zal ook via facebook en instagram gepubliceerd worden.
We komen snel terug met meer informatie.

Reactie

Na wat overleg, intern en met de eigenaar van de baan zijn we met een nieuwe voorlopige agenda gekomen. Er zaten wat foutjes in de vorige maar er is ook een echte verandering.
We gaan dit jaar namelijk later starten met de lessen. We willen nu de laatste zondag van de herfstvakantie als start hanteren. We hebben de afgelopen gemerkt dat veel mensen nu nog niet in de wintersport stemming en aan het eind van het seizoen zie je de motivatie toch altijd afnemen. Vandaar dat we hebben besloten dit jaar wat later te starten. Dat betekent ook meteen 2 lessen minder,. Daar gaan we de contributie op aanpassen. De nieuwe agenda staat weer op de site.

Reactie

Last minute actie!!

Voor de zesde keer organiseren wij op zaterdag 15 december een Mid Winter nacht festijn bij de Kunst Skibaan Wezuperbrug. Een traditie, waarbij we gezellig samen een hapje eten en kunnen bijkletsen, skiën en snowboarden. Entree is gratis, alleen eventueel ski huur en de drankjes moet je zelf even afrekenen. Het eten verzorgt de ski vereniging.

18.00 Binnenlopen

18.30 Het eten word geserveerd. Dit zal bestaan uit een eenvoudige maaltijd.
Skiërs/snowboarders kunnen vrij skiën/boarden.

20.00 Einde skiën en snowboarden, als het echt gezellig is kan het ook iets later worden.

In verband met de catering vragen wij jullie je op te geven voor deze avond voor

maandag 10 december a.s.

Reactie

Met een schoolteam (basis of middelbaar onderwijs) meedoen aan het NK skiën of snowboarden? De voorronde voor Noord Nederland is op 26 januari en wordt gehouden in Wezuperbrug. Je kan je nog aanmelden tot 11 januari. De beste 3 teams mogen door naar de finale van het NK in Zoetermeer op 6 April.

Reactie

Ja ja, zoals gebruikelijk waren de ski en snowboard leraren weer actief in Oostenrijk. We hebben een mooie foto gemaakt in onze pakken van Skischule Hochzeiger, Maar er klopt iets niet op de foto. Zie jij wat er niet klopt? Meld het even bij info@skidrenthe.nl

Er klopt hier iets niet

Reactie

Dit weekeind is er al weer sneeuw voorspeld, in de alpen boven ongeveer 1800 meter. Hoog tijd dus om uit onze zomerslaap te ontwaken en ons op te maken voor een nieuw wintersport seizoen.
De eerste gesprekken zijn al weer achter de rug en de agenda krijgt al aardig vorm, de sportzaal voor sneeuwfit is weer besproken en het bos ligt klaar voor de nordic walkers.
Het skiën en snowboarden zal weer na de herfst vakantie beginnen, net als afgelopen jaar. De ski leraren kunnen zich dan goed voorbereiden omdat we in de herfstvakantie weer de brede school Emmen op de ski baan hebben. Die hebben dus alle gelegenheid de baan vast uit te testen voor het ski en snowboard seizoen voor ons begint.
Zodra we wat concretere plannen hebben laten we dat weer even horen via de mail.

Reactie

Dit jaar is er weer een ski clinic voor kinderen van de basisscholen van Emmen. Deze activiteit organiseren we samen met de buurtsport coaches van Emmen eens per 2 jaar. We kunnen de skibaan van Molecaten outdoor weer gebruiken om dit mogelijk te maken.

De inschrijving verloopt voor de meeste wijken via internet. https://www.actiefinemmen.nl/LeefModule/Details/10063

Er hebben zich inmiddels al ruim 200 kinderen ingeschreven dus als je ook mee wilt doen wacht niet te lang.

Reactie

We zijn weer bijgekomen van het brede school skiën. In 4 dagen hebben kinderen van de basisscholen in Emmen de kans gehad een ski clinic te volgen. In totaal zo'n 300 kinderen hebben kennis kunnen maken met het skiën in Nederland. Dat past goed in onze doelstelling, het promoten van de wintersporten. Voor de vereniging was het ook goed. 7 nieuwe leden hebben zich aangemeld. Dat heeft vast te maken met de leuke manier waarop onze ski leraren Bélize en Mees deze clinics hebben gegeven.

Reactie

De eerste aanmeldingen voor de Noord Nederlandse voorronde van het NK skiën en snowboarden voor schoolteams zijn al weer binnen. de huidige planning is 23 januari. De Nederlandsche Ski vereniging is bezig met het bedenken van scenario's voor het geval de corona roet in het skiën/snowboarden probeert te gooien. Laten we hopen dat dit gewoon door kan gaan, maar houd deze site in de gaten.